Kvinnlig härskarteknik i KF och ekonomiskt kunnande

Den som vill studera respektive partis politikers beteende och argumentation ska verkligen ta en dag och sätta sig som åhörare i fullmäktigesalen.

Vi som politiker har ju alla våra utgångslägen utifrån våra partiers ideologier men ibland häpnar man över sättet att argumentera och sättet att försöka sätta sig på andra politiker i debatten.

Vänsterpartiets gruppledare i Umeå, Tamara Spiric, utgorde ett lysande exempel på härskarteknik i dagens kommunfullmäktige. Jag och Anders Ågren sitter bredvid varandra, längst fram i salen just vid talarstolen.

Mitt under Tamara Spirics anförande stannade hon upp och ansåg att jag och Ågren viskade för högt och tyckte vi skulle låta henne få tala ostört. Helt rätt av henne. Vi ska inte störa varandras anföranden i fullmäktige även om man vid borden ibland måste få stämma av saker med varandra. Det ska ju självklart ske på ett sätt som inte upplevs störande.

Problemet var att tidigare på förmiddagen när jag själv stod i talarstolen så reste hon sig upp, pratade högt, gestikulerade och gick med snabba steg fram till ordförande. Mycket störande för mig. Hon ansåg att jag påstod något som hon inte var riktigt och rätt (vilket det ändå var efter koll).

Då plötsligt gällde inte hennes egen regel att alla har rätt till att tala ostört i talarstolen. Den kvinnliga härskartekniken har i och med detta fått ett vänsteransikte. Dålig stil av Tamara Spiric.

Den andra delen gäller det ekonomiska kunnandet. Jag anser det vara en bristvara bland kommunfullmäktiges ledamöter.

Om Umeåborna, var och en, satte sig att lyssna till de som de valt att föra deras talan i kommunfullmäktige, skulle nog bli konfunderad. Alltför många politiker saknar insikt om elementära ekonomiska förhållanden.

Kom och lyssna, gör en uppföljning av ditt val av företrädare i kommunpolitiken. Detta gäller självklart även mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.