Märkliga socialdemokrater

Först beslutar man i kommunfullmäktige, juni 2008, att inleda arbetet med att minska klasstorlekarna i högstadiet. Detta som ett svar på Alliansens motion om att minska klasstorlekarna i högstadiet.

Vi i Alliansen lade också till 18 miljoner kronor i vårt budgetförslag för 2009 för att få fart på arbetet. Detta ansåg inte socialdemokraterna finnas behov av utan för- och grundskolenämnden skulle fixa detta ändå inom den ram som socialdemokraterna bestämt.

Ordförande i nämnden, socialdemokraten Margareta Rönngren, var med på noterna för ett år sedan.

I dagens kommunfullmäktige slår alla socialdemokrater, med Margareta Rönngren i spetsen, ifrån sig och skyller på än det ena och än det andra. Helt plötsligt utmålas vi inom Alliansen som de stora bovarna och för att inte tala om friskolorna som bara roffar åt sig enligt Margareta Rönngren.

Det var märkligt att höra hur socialdemokratin bara slår ifrån sig. De vill idag inte ens kännas vid sin egen förda politik. Inte undra på att det politiska ansvarstagandet i Umeå håller på att rämna när det styrande partiet beter sig som de gjorde i dagens fullmäktige.

Märkligt, ja mycket märkligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.