Kommunfullmäktige i sammanfattning

Igår var det kommunfullmäktige och jag tänkte bjuda på en sammanfattning av det viktigaste som behandlades.

* Gårdagens stora beslut innebar att fullmäktige sa ja till ett avtal mellan Volvo, Umeå kommun och Vägverket. Volvo lånar ut 100 miljoner kronor till Vägverket får att snabbare komma fram med västra länken i Umeås kommande vägpaket.

Detta är mycket bra för Umeå och stadens fortsatta utveckling. En majoritet stödde förslaget, det var bara (v), (mp) och (rs) som tjurigt insisterade på att en ringled inte var ett bra förslag. Givetvis utan att komma med några egna förslag på lösningar.

* En annan som forsätter i invanda fotspår med skygglapparna på är Margareta Rönngren (S) för- och grundskolenämndens ordförande. För ett år sedan sa fullmäktige ja till en motion från oss i Alliansen att minska storleken på klasserna i högstadiet. Nu ville vi veta hur arbetet går.

På ett år har ingenting hänt, Margareta Rönngren säger att hon jobbar med frågan men samtidigt är det inte aktuellt med några resurser för att minska klasserna?

Tyvärr finns det brist på både strategi och ambition och när Rönngren istället för att ge ett rakt och ärligt svar på frågan börjar trixa med i sammanhanget oväsentliga OH-bilder förstår man att det är riktigt illa.

* Kan även konstatera Miljöpartiet forsätter slå in öppna dörrar genom att skriva motioner och kräva saker som redan finns och drivs idag. Denna gång "Passiva hus". Snacka om att ta energi från oss andra bara för att man inte har koll på läget. Visst kan man väl kräva det av ett parti som finns i kommunpolitiken?

* Tyvärr fick vi inte igenom vår motion "gratischeck till familjerådgivningen".
Ett förslag som med små enkla medel skulle ge alla föräldrar en gratischeck för familjerådgivning vid ett barns födelse eller adoption. Allt i syfte att underlätta för de som vill ha hjälp att också komma sig för att ta chansen. Tråkigt, anser jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.