Fria vårdvalet – ett lyft för patienterna

Nu måste landstinget i Västerbotten på allvar bryta upp med sina förlegade strukturer. Det ska vara lika självklart för mig som patient att kunna välja vilken vårdcentral och vilken läkare jag går till som vilken frisör jag väljer.

Varför ska Levi Bergström (s) och ordförande i landstingsstyrelsen, bestämma vilken läkare jag ska välja? Varför ska Levi Bergström lägga sig i vilken läkare jag får gå till? Varför ska Levi Bergström lägga sig i vilken tid på dygnet vårdcentralen är öppen?

Nej självklart ska detta styras av patienten. Om så sker visar alla erfarenheter att kvaliteten ökar och nöjdheten ökar hos patienterna.

Eget val som finns inom hemtjänsten i Umeå (ett förslag från kristdemokraterna) är en formidabel succé. Självklart kommer detta att ske även när det fria vårdvalet genomförs i Västerbotten.

Alliansregeringen tar ytterligare steg i att förbättra för den enskilde, öka kvaliteten i utförda tjänster och samtidigt mota undan gammalt monopoltänkande.

3 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    På samma sätt borde ju då även Kristdemorkaterna riva upp sina egna förlegade strukturer.

    Varför ska Göran Hägglund bestämma vilket kön det ska vara på människorna som vill ingå äktenskap?

    Varför ska Göran Hägglund lägga sig i när friska, älskande människor villl adoptera ett barn för att kunna ge dom ett bättre liv?

    Det går inte att med ena mungipan prata om förlegade synsätt när man med andra mungipan håller fast vid sina egna.

  2. Lars Gidlöf

    Varför ska rika företag tjäna pengar på sjuka människor? Ni själva säger ju att privata är bättre än det offentliga, varför skall vi då rösta på på Er politiker, Ni fattar beslut om utförsäljningar etc,men samtidigt hävdar Ni att de privata är bättre än Er på att sköta detta, det är väl stor risk att de bättre privata lurar Er politiker vid försäljningara då eller?
    Varför har MedHelp i Sthlm, vinstdrivande bolag, kortare tid för samtal än övriga landsting där landstingen själva sköter om rådgivningen?

  3. Hans

    så länge det kommer finnas ett vinstintresse så kommer det inte att gynna patienten. Se bara på friskolor där ägarna i många fall blivit rika på att driva en skola? Det kan ju aldrig vara rätt att någons sjukdom eller utbildning ska generera rika människor??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.