Fler poliser gör skillnad

Igår hade jag förmånen att tillsammans med vår partiledare, Göran Hägglund, besöka polisen. Där fick vi en mycket bra genomgång om deras arbetsätt.

Förutom reguljärt polisarbete har ambitionen ökat i arbetet att förebygga och tidigare komma åt problemen. Polisen har en tydlig ambition att se till att den lokala ordningsstadgan följs vad beträffar alkoholintag på offentliga platser.

Om någon dricker beslagtas alkoholen direkt och hälls ut. Är personerna minderåriga ringer man föräldrarna som får hämta hem direkt.

På krogarna gör man nu fler oannonserade besök får att kolla nykterhet och annat. Ibland följer även kommunens tillsynsenhet och skatteverket. Mycket bra initiativ och självklart en stöttning även för den kommunala tillsynsenheten.

Vidare framkom det att minst 80 % av alla misshandelsfall är alkoholrelaterade. Mycket av detta våld sker utanför krogarna. Polisen rör sig därför mer utanför krogarna för att förebygga och avstyra eventuella eskalerande situationer.

Detta är en följd av att det blivit fler poliser. Det i sin tur är en effekt av Alliansregeringens politik. Fler poliser behövs om det förebyggande arbetet ska lyckas vilket också varit ett mål i den nu förda regeringspolitiken.

Tack polismyndigheten för ett bra informativt studiebesök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.