Sellström replikerar Holmlund

Lennart Holmlund (S) fyller sin blogg med en hel del påståenden och tyckanden som behöver nyanseras och bemötas.

*************************************

Lennart Holmlund tisdag 26 maj 2009 kl 08.43

" Chefredaktören gick sedan ut och bad om ursäkt för felet men vad hjälper det. Klagar man mot en felbehandling blir det efter ett par månader en notis om vad pressens opinionsnämnd har sagt men vad hjälper det.

Som Expressen betett sig med direkta förvanskningar så kan det nästan liknas vid hur nazisterna förde folk bakom ljuset eller hur kommunistiska tidningar förde fram det kommunistiska budskapet."

REPLIK:
Med en stunds eftertanke över vad Holmlund skriver så blir jag fundersam över hans syn på ett fritt media. Om det ska vara fritt kommer också misstag att begås. Expressen var ju väldigt snabb att be om ursäkt och göra det väldigt tydligt också.

Holmlund vill ha ett "fritt" media som aldrig begår misstag. Hur ska detta gå till i praktiken? Vem ska överpröva att varenda journalist i varje stavelse verkligen beskrivit saker rätt?

Jag tycker nog Holmlund ska vara glad att media inte exakt citerar och skriver om allt. Det som sägs och uttrycks av kommunalrådet Holmlund på de presskonferenser som hålls i Stadshuset varje tisdag, gör sig inte alltid bra som trycksvärta i en papperstidning.

*************************************
Lennart Holmlund måndag 25 maj 2009 kl 14.49

* Näringslivsklimatet
’Vi har fått ta del av Svenskt Näringsliv undersökning om vad som är bra företagsklimat men hur jag ser på deras undersökning och vad den står för ids jag inte ens kommentera."

REPLIK:
Istället för att analysera, förbättra och följa upp det som kommer fram i Svenskt Näringslivs undersökningar gör Holmlund som strutsen. Huvudet i sanden och ingen ser honom.

Samma parametrar, samma frågor ställs i varje kommun i vårt land. Oavsett vad man tycker om frågorna så är ju jämförelsen mellan kommunerna relevant.

Vi inom kommunen gör ju allt för att jämföra oss med andra. När vi gör detta kommer det ofta fram att det är svårt p.g.a. att varje kommun redovisar sina siffror olika.

När så en undersökning kommer som ställer exakt likadana frågor om hur företagare upplever sin situation då är undersökningen värdelös enligt Holmlund. Märkligt, mycket märkligt beteende av vårt kommunalråd.

*************************************

Lennart Holmlund torsdag 23 april 2009 kl 13.53

" Det är fruktansvärt illa att VK som ansvarig för innehållet på dessa sidor tillåter att folk publicerar lögner , osanningar eller vad det kallas. Vk bryter mot alla regler när man tillåter lögner att skrivas in för jag vet att VK vet hur det är. Vad betyder ordet ansvarig utgivare och vilket ansvar har den för det som skrivs ävden om det är på nätet."

REPLIK:
Är det Lennart Holmlund som ska bedöma vad som är sant och falskt? Kanske är det jag som ska få förmånen att censurera bort det som skrivs av Holmlund i hans blogg? Det blev ju inte mycket kvar då.

******************************************

Lennart Holmlund onsdag 20 maj 2009 kl 08.53

" Hur många barn är det som vistas på ett dagis har varit frågan under en längre tid. Det har gjorts en undersökning hur det sett ut på 5 platser under en vecka och siffrorna är som nedan.

I undersökningen har det varierat mellan drygt 17 som mest och drygt 14 som minst om man tittar på tiden mellan kl. 8 och kl. 14. Andra tider är det överlag färre barn och på fredagar är det under undersökningsveckan betydligt färre. Hur många barn säger detta att det varit i snitt?"

REPLIK:
Menar nu Lennart Holmlund att löftet från socialdemokraterna om att genomföra 15 barn i barngrupperna redan är uppfyllt? Håller Margaretha Rönngren (s), ordförande i för- och grundskolenämnden, med honom i hans analys?

Så Holmlund, om det är 20 barn under 4 timmar och 10 barn under 8 timmar så är snittet antalet barn i barngruppen 15? Är det din tolkning av resultatet av den undersökning du hänvisar till?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.