Du som väljare har en del att fundera över

Ett ytterligare budgetfullmäktige har passerat med socialdemokraterna vid rodret. Som jag sa igår i mitt tal var att det kommer att fortsätta så efter nästa val om väljarna inte tror att saker och ting kan förändras till det bättre i Umeå.

Mer beslutandemakt över det som bäst beslutas vid köksborden. Mer fokus på det som ska utföras av kommunen. Detta till en lägre skatt och som följd ökat företagande.

Vem ska inbilla mig att ökade skatter eller bibehållande av höga skattetryck skapar företag? Vem ska inbilla mig att en företagare är intresserad av att driva företag om det inte också ger en avkastning värd insatsen?

Att som i Umeås fall använda mellan 450 och 500 miljoner mer per år i den kommunala verksamheten utan att det finns några bevis på att det i sin tur skulle innebära en högre kvalitet för umeborna. Ingen skulle missköta sin egen hushållskassa på det viset.

Igår sa jag:
"Vill väljarna tro att lösningen för framtiden är höga uttag av deras pengar via skattsedeln till en socialdemokratiskt styrd kommun så må det bli så. Men jag vill vara oerhört tydlig med att det finns ett alternativ till detta sätt av överuttag.

Det finns ett alternativ som gör kommunen mer trimmade inför framtiden, mer flexibel och än mer fokuserad och dessutom inte tar lika mycket av inkomsterna från respektive hushåll. Nästa års val ställs detta faktum på sin spets. Vi är vad vi äter och det gäller även den kommunala verksamheten".

Du som väljare har en del att fundera över till september 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.