Jag säger det igen, när ska Umeåborna vakna?

Vi känner ju alla till Lennart Holmlunds sätt att vräka ur sig ord vid olika tillfällen. Både passande och opassande. Nu är det dags igen där han påstår att undertecknad med flera inte velat se några mer pengar från regeringen till kommunerna genom ökade statsbidrag.

Hela mitt tal i budgetfullmäktige i juni gick ut på att med det kärva ekonomiska läget som Sverige befinner sig i måste kommuner som Umeå med oerhört mycket resurser ta ett större ansvar. Det ansåg inte Holmund utan sköt problemen för sitt eget handlande på regeringen.

Umeå kommun som, jämförbart med liknande kommuner, använder 400-500 miljoner kronor mer per år av invånarnas intjänade pengar borde ta ett ledaransvar i en global ekonomisk kris. Om det sedan ljusnar ekonomiskt så att regeringen kan öka statsbidragen är det ju oerhört positivt.

Lennart Holmlund brukar skryta om att han håller hårt i börsen. Jag ska också hylla honom den dagen han kan använda invånarnas skattepengar lika effektivt som andra liknande kommuner och samtidigt hålla samma kvalitet som dom gör i sina verksamheter.

Sett ur Umeåbornas perspektiv kan man ju fundera över varför de är villiga att ge mer av sina intjänade slantar till Holmlund att bestämma över än vad Örebroarna eller Linköpingsborna gör till sina politiker?

Varje krona som betalas i skatt är ju också en förskjutning av makten från den enskilde och familjerna i Umeå till i detta fall Lennart Holmlund och socialdemokraterna.

Jag säger det igen, när ska Umeåborna vakna?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.