17 miljarder till sjuka

Regeringen har lyssnat på de sjuka.

Den rubriken finns att hitta på aftonbladets hemsida idag. Det har aldrig varit regeringens mål att försätta människor i elände och trångmål som vänstersidan vill påskina. Målet har alltid varit att få så många människor som möjligt tillbaka i arbetslivet efter en tid av sjukskrivning.

Innan 2006 hamnade mängder av människor i förtidspension. Många av dessa skulle, med rätt stöd, ha kunnat återgå till arbete på del- eller heltid. Detta ville alliansregeringen ändra på. De som kan ska jobba och de som är för sjuka för att jobba ska vara sjukskrivna.

Visst är det en princip som alla kan ställa sig bakom?

Artikeln i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5739662.ab

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. leif

    Otroligt dåligt av er att det skall ta nästan 3 år innan ni fattar vad ni håller på med. Förstår inte hur du kan vara stolt? Ska inte ni som kristna hjälpa dom sjuka, i 3 år har ni saltat deras sår för att nu försöka hjälpa, 3 år försent Anders, när dagen kommer hoppas jag ni inser detta

  2. Anders Sellström

    Svar till leif (2009-09-04 12:26)
    Du kan inte bara påstå det du säger utan att belägga det. Vad är det som är 3 år försent? Det är först nu som en del riskerar att hamna mellan stolarna om inget görs. De som är för sjuka för att jobba men för friska för att gå fortsatt sjukskrivna.

    Nu vet vi hur många det är och nu sätter Alliansregeringen in åtgärder. Många har tack vare vår politik återkommit till arbetsmarknaden istället för att hamna i permanent sjukskrivning som förtidspensionärer. Det har ju hela tiden varit målsättningen. Så Leif, berätta vad som är försent?

  3. Anders Lindgren

    ”Det är först nu som en del riskerar att hamna mellan stolarna om inget görs”
    Men hallå…vakna upp din arma stackare. Du kan inte veta mycke om hur folk har det just nu om du resonerar så. Folk har ”hamnat mellan stolarna” (bli totalt förnedrade av regeringen skulle jag vilja säga) från första dagen alliansen fick igenom sina nya regler. Har du undvikit att läsa just de artiklarna och debatterna i media Anders Sellström?

  4. Anders Sellström

    Svar till Anders Lindgren (2009-09-06 14:38)
    Återigen…vilka har hamnat mellan stolarna? Fråga själv på arbetsförmedlingen. De tycker nubarande regelverk är betydligt bättre än det förra. Nu tvingas arbetsgivare, arbetsförmedlingen och den sökande att tillsammans agera för att komma framåt. Det tidigare systemet var ju passiviserande. Så, igen…vilka har hamnat mellan stolarna så vi kan diskutera konkreta exempel?

  5. Anders

    Vet man inte ens som politiker vilka människor det är som fallit mellan stolarna så är man ute på fel plan, då ska man jobba som något annat.
    Jag är inte politisk aktiv för fem öre men ändå vet jag att det är de arbetlösa (både de som blivit det sen den nya regeringen och de som var) och de som är fattiga och sjuka. Där har du de människor ni högerpartier inte märker. Så jag är inte ett dugg förvånad över ditt resonemang ”Så, igen…vilka har hamnat mellan stolarna så vi kan diskutera konkreta exempel?”

  6. Anders Sellström

    Svar till Anders (2009-09-06 20:39)
    Nä, Lindgren så lätt smiter du inte undan…
    Det system som gällde innan valet 2006 innebar att människor hamnade i permanent utanförskap. Hamnade man i en sjuksrivning som varade längre än 3 månader blev effekten oftast förtidspension. Den trenden är nu stoppad och flera av de som då var förtidare är idag tillbakas i jobb. Arbetslöshetsförsäkringen är idag vad den ska vara nämligen en försäkring mellan två jobb. Får man inget jobb inom föräkringens tid blir det aktivitetsåtgärder via arbetsförmedlingen. Helt i sin ordning. Numera sätts åtgärder in från samhällets sida men också krav på den enskilde ställs att aktivt medverka till att hitta en lösning på sin försörjning. Vilka fattiga talar du om som skulle vara orsakade av denna regerings politik? Återigen…tala med arbetsförmedlingen och fråga vilket system som fungerar bättre, det som var då (före 2006) eller det som gäller nu?

  7. Anders

    ”Hamnade man i en sjuksrivning som varade längre än 3 månader blev effekten oftast förtidspension”
    detta påstående får mig att småle eftersom det tog ungefär 6-8 ÅR för t.ex de i min närhet som blivit sjukpensionärer. Det är fakta. Att sen tvinga ut skadade och sjuka i arbete får ner dina kära procent, men gör inte de sjuka och skadade som inte kan jobba ett dugg gott. Som många gånger förr = strunta i hur det blir i verkligheten, bara det ser bra ut på papper.
    Den ”kära” alliansen har gjort att folk dagligen blir utan försörjning, nä de anses för friska för att vara sjuka, men för sjuka för att få ett jobb.
    Så ”åter igen” Anders Sellström, om du inte vet vilka som ”hamnar mellan stolarna” så borde du börja läsa tidningarna och prata med ”vanligt” folk och inte bara ryggdunkarna från det egna ledet.

    Förresten, den ”trend” du säger är stoppad nu, är det den trend med att de rika och fattiga är lika mycke värda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.