84,7 miljoner till Umeå!

84,7 miljoner i ökat statsbidrag till Umeå från Alliansregeringen

Alliansregeringen visar än en gång att vård, skola och omsorg är prioriterade. Dagens besked om ytterligare 10 miljarder kronor till kommuner och landsting för 2010 är betydligt mer än vad SKL (Sveriges kommuner och landsting) ansett nödvändigt för att upprätthålla kommunsektorns servicenivåer.
 
Dessa ökade resurser måste nu oavkortat gå till det sociala området i Umeå kommun. Den budget som socialdemokraterna lade fast i juni visade på ett stort hål inom socialnämndens verksamheter. Nu är det upp till bevis för Lennart Holmlund (s) när nu resurserna kommer.
 
Varje kommun och landsting, i varierande grad, har en tuff situation. Skatteintäkter faller snabbare och djupare än någon gång tidigare. Samtidigt är välfärdsuppdraget oförändrat eller ibland till och med ökande till följd av arbetslösheten. Den senaste tiden har regeringen gett besked om såväl förstärkta insatser för enskilda som är långvarigt sjukskrivna, pengar till arbetsmarknadsåtgärder LYFT som vuxenutbildning. Nu idag kom så besked om mer pengar till kommuner och landsting.
 
De förstärkta statsbidraget innebär att Umeå kommun får ytterligare 84,7 miljoner kronor mer under 2010. Totalt har då Alliansregeringen tillfört Umeå kommun 228, 7 miljoner kronor under perioden 2010-2012.
 
Statsbidragen har därmed totalt ökat med 38 miljarder kronor till kommun- och landstingssektorn jämfört med 2006.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.