Dyrare att arbeta – heldumt

Grunden för resusrer till vår välfärd genereras via den privata sektorn. Ju mer fart det är på företagen desto mer pengar finns att fördela på välfärd. Så enkelt är det.

Nu föreslår den röd-gröna vänsterkartellen att det ska bli dyrare att arbeta, dyrare för företagen att anställa folk och högre ersättningar för att inte arbeta. Den ekvationen har prövats av vänsterkartellen många gånger tidigare och den har misslyckats.

När nu den globala krisen går mot sitt slut kommer efterfrågan på svenska produkter att ta fart igen. Att i detta läge föreslå en politik som motverkar arbete och gynnar de som inte arbetar är ett direkt slag mot välfärden.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Mats

    Ideologi före sunt förnuft!

    Anders detta är en rubrik från ett av dina tidigare inlägg på bloggen – gäller det er skattepolitik?

    Enligt privatekonomen Gunilla Nyström på SEB som säger följande efter att ha studerat S-budgeten ”citat från TT”:

    Pensionärer, studenter med barn, arbetslösa och sjukskrivna
    blir vinnare medan höginkomsttagarna förlorar.

    Så blir det om oppositionen vinner valet 2010 och socialdemkraternas budgetförslag får dominera i en ny trepartiregering.

    Det är en budget med många plånboksfrågor som vänder sig till de breda grupperna, medelinkomsttagare med normalstora hus. Den har en tydlig fördelningsprofil. slut citat.

    Gäller er politik för nästa mandatperiod på samma sätt som ni fört denna regeringperiod – att ta från de som har det sämst och ge till era kärnväljare – de som redan har det bra!

    Kanske du kan komma med ett ”ärligt” svar för en gångs skull!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.