Jämställdhetskonferens på Folkets Hus. Umeå…

Från mobilen

Jämställdhetskonferens på Folkets Hus. Umeå är en kommun som på många områden är duktig på jämställdhet. Tyvärr har inte löneutvecklingen lokalt hållit samma klass som övriga Sverige. Där finns en del att göra lokalt för det styrande partiet.

4 kommentarer

  1. Sven

    ”Va nu då” – har du allianspolitiker blivit fackföreträdare?

    Vad tror du dina bröder i högeralliansen tycker om dessa ”vänsteråsikter”?

    Era ”bidragsgivare” Svenskt Näringsliv med flera arbetsgivarorganisationer kan nog bli sura och sänka sina bidrag till er!

  2. Anders Sellström

    Svar till Sven (2009-11-03 13:33)
    Haha, lite kunskapsorientering verkar behövas. Svenskt näringsliv sponsrar inte kd. Som en lokal arbetsgivare i kommunen (vilket jag är som politiker även om jag sitter i opposition) vet jag att lönerna är sämre här än i jämförbara kommuner på Umeås nivå. Kommunen ansvarar för den lokala lönebildningen. Som SKL politiker kan vi inte ha generella höga löneökningar som slår lika i alla kommuner. Det lokala utrymmet måste vara avgörande.

  3. Ewa

    Ja vi hoppas alla att sjuksköterskorna får ut sina löneökningar. Men du (SKL) hotar ju att säga upp deras löneavtal för nästa år.

    Du är ingen att lita på.

  4. Anders Sellström

    Svar till Ewa (2009-11-09 11:05)
    Du ska självklart strida för det du ser som bäst utifrån din horisont. När jag sitter på SKL-stolen och ska ta ett ekonomiskt ansvar för hela den kommunala sektorn (inkl landstingen) ser jag att ekonomin generellt har svårt att klara lönekrav på 2% och högre. Lokalt är de ekonomiska utgångsläget mer varierande. Därför är det bättre om löneökningarna förhandlas lokalt än centralt. Den globala finanskrisen har ju även påverkat den offentliga sektorn. Avtal är avtal och kan omförhandlas vilket också är möjligt med ert avtal. Det handlar inte om att lita eller inte lita på varandra utan om ansvar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.