Tamara väljer åt andra

Tamara Spiric, vänsterpartiets gruppledare i Umeå ondgör sig över vanligt folks valmöjligheter.

I Spirics blogg idag kan man läsa bl a:

Citat: "I övrigt får Kd politik som den vill. Kvinnor som är långt från arbetsmarknaden hölls ännu längre bort därifrån genom att få ett 3000 kr bidrag för att vara hemma, ta hand om barn och förstås man och hushåll". Slut citat.

Kristdemokraternas politik ger ökat utrymme för familjerna att välja hur man vill ta hand om sina barn. Med vänsterstyret fick man 0 kr om man valde att vara mer tid hemma med sina barn och idag får man 3000 kr/mån. För lite dock men ändå ett steg åt rätt håll (vi vill öka till 6000 kr/mån).

Jämställdhetsfrågan måste kunna gå hand ihand med vuxna kvinnor och mäns möjligheter att välja vad som är bäst för familjen. Diktat och styrning i den frågan uppifrån, som Tamara Spiric vill, är att förringa vanligt folks förmåga att själva fatta kloka beslut.

Låt oss slippa politik som har till uppgift att ta ifrån människorna valmöjligheterna över sina egna liv. För många länder genom historien har visat prov på hur sådan politik leder till inskränkningar i människors frihet.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.