Tvångsdelning fel väg att gå

En tvångsdelad föräldraförsäkring är helt fel väg att gå. De pappadagar som nu brinner inne leder i praktiken till att barnen får mindre tid med sina föräldrar.

 

Det är den oroväckande effekten av att exprimentera med föräldraförsäkringen i tron att det löser jämställdhetsproblematiken.

 

Kristdemokraterna är det parti som inte accepterar en förändring av föräldraförsäkringen som sker på bekostnad av barnen. Det är uppenbart att vår syn på en tvångsdelning av föräldraförsäkringen även har ett starkt stöd hos allmänheten.

 

Försäkringskassans statistik över outnyttjade föräldrapenningdagar styrker detta. En Demoskop-undersökning som presenterats i DN ger tydliga signaler eftersom 84 procent i den är emot en kvotering av föräldraförsäkringen.

 

För att få fler pappor att ta ut föräldraledighet när barnen är små krävs andra stödjande insatser och åtgärder som river hinder och attityder. Där har vi fortfarande mycket att göra.

 

Min inställning är att barnen aldrig kan användas som murbräcka för jämställdhetspolitiska mål eller ambitioner.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Anna

    Jag tycker att det är ganska symptomatiskt att kd:s kille (AS) väljer att kalla den individualiserade försäkringen för en TVÅNGS-delning. Och att hans huvudargument är att pappornas dagar riskerar att frysa inne. Säger inte det något om vad han själv (+tror att pappor) tycker om att vara hemma med sina barn? Kan vi en gång för alla då skippa det tröttsamma tjatet om att det skulle vara fr a mammorna som inte vill släppa in papporna? Kan vi bli överens om att det finns både bra och dåliga saker med att vara hemma med sina barn de första åren? Bra för relationen/barnen och dåligt för karriären.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.