Mycket tråkigt besked

Ett tråkigt besked nådde mig alldeles nyss. ICA lägger ned sitt lager i Umeå. 130 anställda berörs.

Att det sker omstruktureringsåtgärder och logistikförändringar bland företag som arbetar med livsmedel är ju ingen nyhet i sig. Det har skett tidigare och kommer att ske framöver.

Tyvärr drabbar det nu Umeå och jag vill uttala mina sympatier för de som nu drabbas. Tidigare kom besked från Coop om sina logistikförändringar.

Umeå som logistiknav för norra Sverige får sig nu en ytterligare törn. På kort sikt är detta inte bra för Umeå. På lång sikt är det betydligt svårare att överblicka effekterna av de beslut Coop tagit tidigare och nu ICA.

Dock, ett mycket tråkigt besked. Hoppas nu ICA gör allt som står i deras makt och lite till för att visa upp sig som goda föredömen som arbetsgivare.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. lf

    Ja,du trycker på att det är ledsamt för de anställda i Umeå på ICA-lagret.
    Jag säger det är tråkigt överallt där detta sker.
    Men nu är det marknaden som styr och skyddsnäten för de drabbade får allt större maskor.Arbetande människor är idag bara produktionsmaskiner som kan flyttas runt oavsett om de har familj och hus.
    Hur ser du på hanteringen av svin på många ställen? Tror du uppfödarna som det anmärks på, ser svinen som levande varelser? Jag tror att de vill med minsta möjliga kostnad (utan regler) sälja fläsk och tjäna så mycket som möjligt. Du är så tyst i denna fråga Sellström!

  2. Pelle

    Så är det nu ”bagaren” Sellström – och vad din regering åt detta?

    Sänkt a-kassa – försämrad möjlighet till vidareutbildning är ett par av de ”utvecklande” åtgärder alliansregering stått som fäder till!

    Kapitalet som ni ”omhuldar” tar liksom sittande högerregering ingen hänsyn till människor utan bara ”mammon” – pengar, pengar mera pengar en julsång som Sven-Olov Edvinsson (C) säkert stämmer in i!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.