Börjar röra på sig…

Nu börjar det röra på sig. I takt med att vänsterpartierna börjar samköra sig i gemensamma utspel visar det sig också att gammal politik som inte fungerat kommer tillbakas.

Det visar sig också att vänsterpartierna sopar en hel del förslag under mattan för att som dom säger "utredas efter det att regeringsmakten vunnits". Resultatet av att så våldsamt kritiserat alliansregeringens politik till att komma fram med egna förslag som skulle motsvara förväntningarna av denna kritik, faller nu platt.

I ex sjukförsäkringsfrågan är deras budskap att ingen som inte vill arbeta ska kunna fortsätta vara sjukskriven och det med ännu högre ersättningar än idag.

Vänsterpartierna köper en hel del av det system som infördes 1 juli 2008 men med tillägget att låta människor som kan arbeta istället fortsättningsvis hållas utanför i fortsatt ovisshet.

Om det är att hjälpa ens medmänniskor måste jag vara helt fel ute i min empatiska kompass? Det var ju det systemet vi alla lämnade bakom oss i och med valet 2006.

Att det dessutom kostar ytterligare drygt 3 000 miljoner kronor som inte vänsterpartierna finansierat skapar ju ytterligare problem.

Ändå är det bra att vänsterpartierna börjar visa sina kort. Även om det bara är en del av kortet som visas på varje område så är det lättare för väljarna att syna dem.

Som sagt det börjar röra på sig….

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. leif

    Och du tycker att eran sjukförsäkringspolitik gör det? Vakna upp Sellström och besök den värld ni skapat. Prata med människor som är sjuka, prata med dom som jobbar på försäkringskassan som dagligen ställs mot desperata människor. Har inte mycket över för KD men empati brukar ni ju alltid stå för, varför han ni slängt ut den tanken nu?

  2. Lars Gidlöf

    Vad är det med vänsterpartiernas politik som inte fungerat?
    Vi har ju under de flesta åren sen efterkrigstiden haft vänsterstyre och vad är det som inte fungerat? Vilket land har det mycket bättre än oss och vilket parti har styrt i dessa länder då?
    Vilka länder har du personligen varit i och verkat i som kan påstå att det inte fungerat med vänsterstyre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.