130 miljoner plus

Så var resultatet för Umeå kommun 2009 klart. Plus 132 miljoner. 

Socialdemokraten Lennart Holmlund har ju under lång tid försökt sätta en bild av hur dåligt det går i Sverige under alliansregeringens styre. Verkligheten visar att han är ute och cyklar (förlåt gör stav-fel).

I den värsta världsfinansiella krisen sedan andra världskriget har olika åtgärder från regeringen skapat ett utrymme som t o m ger ett rejält överskott i kommunens ekonomi.

Det har gått så bra att Lennart Holmlunds socialdemokrater i Umeå inte ens klarar av att göra av med alla de till buds stående medlen.

Högre statsbidrag, minskade kostnader för sjukskrivna som kommer tillbaks i arbete, lägre arbetsgivaravgifter för yngre o s v. Listan kan göras lång.

Vi ska då komma ihåg att Umeå kommun generellt har en alltför hög kostnadsnivå för bedrivandet av sina verksamheter än om du jämför med andra liknande kommuner.

Summan av kardemumman är att alliansregeringens politik fungerar även i rejäla kristider. Så till den milda grad att den även räddar ekonomin i Umeå trots Lennart Holmlunds undermåliga kostnadsmedvetenhet.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Nä,nu får nog du ge dig.Att kritisera ledningen för att inte göra av med överskottet måste uppfattas av kommunborna som en kritik av ett parti som klandrar allt och alla.Nu förstår jag varför ert parti är under 4 %.Sista stycket i bloggen är ett bevis på detta.Sanslöst är ordet.

  2. Ärland Johansson

    Verkar som om du har lite kritik att komma med. kritisera att umeå komun har ett överskott känns lite konstigt. Alla strävar väl efter det, överskott?? Aliansen kanske har ett annat budskap…eller??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.