2009 var nattsvart

Ekonomin backade rejält 2009 runt om i världen. Finlands BNP-ras var det värsta sedan 1918, – 7,8 %.

För Sveriges del stannade det vid – 4,9 %. Siffrorna jämfört med 2008.

Att den inhemska privata konsumtionen kunde hållas uppe samtidigt med den offentliga, lindrade dock fallet en del.

Frågan alla måste ställa sig är vilka länder eller vilket land som fört den bästa ekonomiska politiken i hanterandet av det världsekonomiska bakslag som skett?

Grekland är ett bra exempel på hur man inte ska göra. Spanien ligger också mycket pyrt till. Båda dessa länder leds av vänsterregeringar.

Sett tillbaka på året 2009 skulle situationen kunnat vara mycket svårare i vårt land. De åtgärdsförslag som strömmade ur socialdemokrater och vänsterpartister 2009 skulle, sett nu i efterhand, enbart försämrat statsfinanserna utan att de givit någon reell effekt.

Kanske därför ingen av dessa partier talar om dessa förslag längre….

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Hagbard

    Nattsvart Anders, det är det för KD inför valet i höst,ni tappade bort er religiösa bakgrund och glömde empatin när ni föll i ”högerfällan” i samarbetet inom alliansen då ”svartnade” det för er.

    Så har det då kommit fram att alliansens politik mot sjuka är ett stort misslyckande!

    Läs artiklarna i Aftonbladet och DN där man redovisar en stor undersökning av situationen för de utförsäkrade: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6698954.ab.

    ”Ättestupa” var det man i Nordisk forntid (enligt Wikipedia) använde för att ”göra” sig av med sjuka och gamla nu använder alliansen den ”nya” sjukförsäkringen i samma syfte.

    Låt oss tillsammans avskaffa ”ättestupan” i valet i höst och välja bort alliansen från regeringsmakten och samtidigt ställa KD och C utanför riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.