11 500 jobb bort med vänsterstyre

Så är det då helt klart. De röd-gröna vänsterpartierna vill ta bort ca 11 500 jobb från arbetsmarknaden.

De vill avskaffa de hushållsnära tjänsterna.

Om en snickare idag sätter in en golvlist är det skatteavdrag med 50 %.  Om den torkas ren några dagar senare av en städfirma är det också avdragsgillt.

Nu vill alltså vänsterpartierna ta bort möjligheten till avdrag för städfirman. Tala om att skjuta sig i foten. Här har alliansregeringen lyckats skapa jobb, lyckats få bort stora delar av svartarbetet inom detta område och samtidigt ökat skatteintäkterna. 

Detta ska nu rivas upp om det blir regeringsskifte…. en får tacka för beskedet.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Fattig

    Högerregeringen påstår att svarta jobb blivit vita.

    Med den argumentationen bör Ni ju göra prostitutionen också avdragsgill eller knarkhandeln!

    Varför inte sätta in resurser till Skatteverket så att de har en realistisk möjlighet att jaga rätt på skattefifflarna???

    Det skulle vara billigare och ge mera skatteintäkter som sen kunde användas till att skapa riktiga jobb i vård och omsorg!

  2. leif

    Även om detta till stor del utnyttjas av dom rika så borde det ju få vara kvar. Skulle jag rösta skulle då inte jag rösta på ett alternativ som kommer att sätta 11 500 människor på gatan utan jobb.

  3. Andreas

    Nu gör du samma fel som Maud Olofsson, Anders. Jag antar att du baserar ditt uttalande på Almegas undersökning som säger att strax över 11 000 personer arbetar med hushållsnära tjänster (okänt med vilken tjänstgöringsgrad). Undersökningen säger ingenting om hur många som jobbade i sektorn innan RUT-avdraget. Antagligen var det fler än 0 personer, vilket gör ditt påstående ganska missvisande. Se även: http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-1-2010-svenskt-naringsliv-forsokte.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.