Vilken människosyn har Holmlund?

I den pågående debatten om RUT-avdragen ter sig socialdemokraternas argumentation allt märkligare. Nu senast i Lennart Holmlunds blogg på VK kan man läsa följande:

"Men också att det är lågavlönade jobb som skapas som lågavlönade uppassare åt andra. Jobb som främst blir till för invandrare och kvinnor". Slut citat.

För det första har dessa personer lika bra eller dåligt betalt som de som städar Lennart Holmlunds kontor och toalett på stadshuset i Umeå. Där finns kvinnor och där finns kvinnor med invandrarbakgrund. Är de också lågavlönade uppassare?

Är din syn på de som städar "lågavlönade uppassare åt andra" nedvärderar du ju en hel yrkeskår.

Min fråga till Lennart Holmlund är om de som städar hemma hos Ylva Johansson (s) och Erik Åsbrink (s) är mindre värda än de som städar efter dig i stadshuset?

RUT-avdraget har inneburit jobb till många arbetslösa. Det har gjort svarta jobb till vita och genererat ökade skatteintäkter till kommunerna och landstingen. Alla är ju vinnare på systemet. Här luktar det förakt för en yrkesgrupp och ideologisk låsning lång väg.

I Umeå har ett företag idag ca 80 anställda tack vare RUT-avdraget. Det anser Lennart Holmlund vara förkastligt. Skäms och åter skäms.

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Per Hansson

    Bra rutet Anders! Du har väl sett att HD har skrivit en hel del intressant om detta. Titta gärna på min blogg där jag har länkat. Står under senaste inlägget från igår.

    Heja Alliansen!

    Mvh Per

  2. Christer

    Mycket bra inlägg! Tänkte precis samma tankar som du när jag läste Lennarts blogg. Otroligt märkligt resonemang från hans sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.