Pensionärernas steg 3

Som kristdemokrat gick jag till val 2006 på att bl a sänka skatten för pensionärerna. Jag gick också till val på att vi kristdemokrater skulle skapa ett utrymme för att genomföra detta vallöfte.

Genom jobbskatteavdraget har arbetslinjen stärkts och det har skapat fler jobb vilket i sin tur också genererat mer skatteintäkter till kommuner och landsting som står för den mesta välfärdsservicen i vårt land.

Statsbidragen har ökat med 36 miljarder till kommuner och landsting sedan 2006. Välfärden har säkrats i den största av alla finansiella kriser som världen beskådat sedan andra världskriget.

Nu är det dags för steg 3 i sänkningen av skatten för pensionärerna. 1 januari 2009 sänktes skatten första gången för pensionärerna. 1 januari 2010 sänktes den ytterligare. Sammanlagt har skatten sänkts med 5,5 miljarder.

Nu är det alltså dags för steg 3. Det är vi kristdemokrater en garant för.

Kom ihåg att den vänstersida i politiken som nu ropar sig hesa i opposition sänkte inte skatten med en enda krona när de satt vid makten 1994-2006.

Kristdemokraterna levererar till även pensionärerna. Det kommer vi att fortsätta göra.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Ja,ni var ju i förra valrörelsen garant för mycket som kan attrahera väljare.Nu vet vi svaret! ni har fått vika ner er på alla områden.Edra garantier kan vi lämna därhän.

  2. Oscar

    Anders pensionärernas steg 3 skriver du om det kanske skulle vara att till DO eller EU anmäla alliansregeringen för diskriminering på skattepolitikens område?

    Det är något för pensionärsorganisationerna att ta tag i!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.