Holmlunds jordaxelförskjutning

Det tog skruv när inslaget i TV 4 sändes om hur kommunstyrelsens utskott avlövas på beslut när Lennart Holmlund är på semester.

Detta är ju ingen nyhet i sig. Så har det sett ut i många år. När Holmlund är på semester kommer inga beslut upp på dagordningen med någon tyngd. Detta vet alla i Stadshuset.

Jag unnar verkligen Lennar Holmlund semester. Det handlar inte om det.

Vad det handlar om är att maktkoncentrationen är så knuten runt en person inom det socialdemokratiska partiet. De socialdemokrater som går in i Holmlunds ställe borde ju ha beslutskompetens att få fatta beslut under Holmlunds semesterperiod. Så är fallet i teorin men inte i verkligheten.

Lennart Holmlunds respons på inslaget bekräftar den bilden.

"Jag sätter inte dagordningen", säger Holmlund från Thailand. Min fråga blir vem gör då det om inte ordföranden i kommunstyrelsen? Ordförande är den som ansvarar för dagordningen. Det står t o m i kommunallagen vad jag vet.

På en fråga från TV4:

"Anders Sellström menar att det inte är rimligt att mötena ska vara avlövade från beslut när du är på semester. Vad säger du om det?
– Anders Sellström bereder inga ärenden till kommunstyrelsen. Han är en kristdemokrat i utkanten av politiken, säger Lennart Holmlund. Slut citat.

Jag är en av sju ledamöter i det ena av utskotten under kommunstyrelsen som Holmlund är ordförande i. Om han ser mig som en politiker i utkanten i ett utskott på 7 personer stärker det bara bilden av hur han ser på sig själv. Jag har bara ett ord för detta, jordaxelförskjutning!

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Katrin Lundgren

    Det är viktigt att frågor kring hur makt utövas kommer upp till ytan tycker jag. Det är då man kan diskutera och eventuellt ta tag i dom och förbättra situationen. Makt använder vi människor oss av i många sammanhang vilket vi inte alltid tänker på; som förälder, som vårdpersonal, som pedagog, som partner mm, mer eller mindre medvetet och klokt. Men uppenbarligen kan makt vara känsligt att diskutera då det gäller vissa politiker.

  2. Simon Sundberg

    …att denne Holmlund har fått vara kommunalråd i Umeå sedan 1994 är för mig obegripligt. Hoppas att er valrörelse i Umeå går bra och att ni kan få ändring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.