Skatten upp 13 kronor?

 En del läser rapporter som en viss person läser bibeln. Aftonbladet slår nu rekord i detta sätt att läsa på.

SKL har tagit fram en rapport om välfärdens framtida finansiering 35 år framåt. En mängd funderingar har tagits fram om hur vi bör möta framtiden utifrån vissa antaganden om kvaliteten på välfärden.

Vid lika kvalitet som idag så kommer inget behov av skattehöjningar att behövas. Om vi alla dock kommer att fortsätta ställa allt högre krav på höjd kvalitet vad gäller service, mat, boende, miljöer etc i särskilda boenden och på sjukvården då kommer också självklart kostnaderna att öka.

Rapporten som SKL tagit fram bottnar i att allt fler som i framtiden kommer att ha behov av omsorg också har mer pengar till sitt förfogande vilket också kommer att tvinga fram ett högre efterfrågetryck på tilläggstjänster.

Frågan som är central i rapporten är om alla ska vara med och betala för det eller om det är den enskilde som efterfrågar mer också själv ska få betala för den servicen.

Något att fundera på……

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. leif

    Skönt att du säger det ”rakt ut”. Detta är alltså startskottet på en privatiserad vård?

    ”Frågan som är central i rapporten är om alla ska vara med och betala för det eller om det är den enskilde som efterfrågar mer också själv ska få betala för den servicen.”

    Kan omöjligt tolkas på något annat sätt då du är med i ligan vars långsiktiga mål är att privatisera vården

  2. Lennart

    Jag vet inte vad i Aftonbladet du syftar på, men jag kan tänka mig att det har med värderingar att göra (som du skriver om i ditt förra inlägg). Allas likhet i sjukvårdssammanhang, är en värdering värd att vårda. Att kunna köpa sig före i en vårdkö är också en värdering (som jag inte delar). Eller är ditt inlägg ett vurmande för privat sjukvård? Då är det också en värdering! Men då får ni nog bara prata om skola i framtiden, för omsorg och vård verkar ni strunta i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.