Framtidstro

Framtidstro är ett måste oavsett vulkanutbrott, miljöproblem, fattigdom och sjukdomar.

Utan hopp och framtidstro är livet betydligt torftigare att leva.

Att i detta perspektiv se att den i modern tid största finansiella krisen i världen verkar stabiliseras skapar hopp. Den verkar också innebära att världens länder lär sig en hel del av läxan.  

Sverige som genomled en allvarlig kris i slutet på 80-talet och början på 90-talet var förberedd på ett helt annat sätt än andra länder när genomklappningen i världsekonomin var ett faktum.

I vårbudgeten som alliansregeringen lade fram igår ser vi tydligt att robusta statsfinanser och fokus på jobbskapande åtgärder resulterat i att Sverige klarat sig i särklass bäst i krisen.

Det skapar hopp för framtiden. Om vänsterpartiernas politik fått härja med de förslag de lagt fram under årens lopp skulle statens finanser varit helt urgröpta. Det hade inneburit åtstramningar för kommunerna och landstingen, högre arbetsköshet och höjda skatter.

Framtidstro har att göra även med vem som styr ett land.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Pelle

    ”Framtidstro” skriver du på din blogg och det är något vi fått när vi läst opinionssiffrorna den senaste tiden.

    KD ur riksdagen – C på samma väg samt att SD inte kommer upp i 4 % – det ger framtidstro.

    Med en ny regering så kan Sverige bli ett bra land igen för alla och inte bara för de ”rika” som det blivit med alliansen vid rodret!

  2. Alliansväljaren

    Pelle, glöm inte att vi är många, många som avskyr tanken på en regering med kommunister och tycker att Sverige är tillräcklingt ”socialistiskt” som det är, trots alliansstyre! Tack vare Alliansen har skattetrycket sänkts för lågavlönade arbetare, din ”nya” regering vill höja den, eller…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.