Lokalt förankrade närpoliser

"Kristdemokraterna vill se en rejäl utökning av antalet lokalt förankrade närpoliser i Sverige. Målet är en närpolis per tusen invånare. De skall också finnas med vid reguljärt polisarbete som utryckning och trafikövervakning, men deras främsta uppgift skall vara att göra medborgarna trygga genom övervakning och brottsförebyggande arbete i det egna närområdet, inte minst i skolorna. Polisen skall vara en naturlig del av samhället och finnas ute bland människorna, inte en anonym myndighet som bara dyker upp när ett allvarligt brott begåtts".

Det skriver partiledaren Göran Hägglund m fl, i dagens Sydsvenska

Kristdemokraternas mål om en närpolis per tusen invånare kan faktiskt bli en verklighet.

Under 11 år av socialdemokratiskt styre ökade antalet poliser med 59 stycken. Sedan alliansen tog över regeringsmakten 2006 har antalet poliser ökat med mer än 2 800.

Kan bara konstatera att äntligen är vi på väg åt rätt håll men mycket återstår. Skillnaden mellan alliansregeringen och den tidigare socialdemokratiska är och förblir tydlig på område efter område.

Socialdemokraterna snackade mycket men lite hände. Alliansregeringen genomför mycket och snackar mindre. Vilket alternativ är bättre?

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    Bara att det finns poilser närvarande som visar upp sig isamhället – bara kör omkring, pratar med ungdomar etc gör att klimatet blir bättre.

    Men det kostar och det behövs – jobbigt ekvation att lösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.