Inför obligatorisk a-kassa

Det är hög tid att nu inför en obligatorisk a-kassa i Sverige. Alla som har eller får ett jobb ska också anslutas till en a-kassa.

Varför ska det vara skillnad på automatisk anslutning till sjukförsäkringen och inte till a-kassan?

Jag förstår att facken är livrädda för detta eftersom deras roll riskeras att försvagas om de inte står upp för det dom är till för. 

Idag administreras a-kassorna av facken och bakas ihop med avgifterna till fackförbunden. Det är lätt att tro att man måste vara med i facket för att ha tillgång till en a-kassa.

Nej, skilj en gång för alla försäkringsdelen från den roll facken ska ha och låt sedan var och en välja om man ska vara med i facket eller inte. 

Facket har en viktig roll att spela men ska inte blandas ihop med a-kassan som är en skyddsförsäkring vid tillfällig arbetslöshet.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Ja visst är det underbart att vi har Staten. Särskilt för dem som gjort till sin livsuppgift att inkräkta på arbetarnas domäner. Det är ju avskyvärt att arbetarna – efter fyra år av idogt tillbakatryckande – fortfarande har detta inflytande över sin tillvaro. Men det är klart, Four more years och a-kassan är detaljstyrd av politiker – liksom skolan, polisen, kulturen, domstolarna osv;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.