MP halverar friheten…

…för småbarnsföräldrarna. Beslut togs på deras kongress att ytterligare tvångsdela föräldraförsäkringen. Idag finns det 2 månader som inte kan överföras på den ene eller den andre föräldern. Miljöpartiet vill nu öka den delen till 4 månader. Vänsterpartiet vill öka den till 6 månader. De politiska pekpinnarna vet inga gränser.

Föräldraförsäkringen är till för barnen och det är upp till varje familj att själv bestämma hemma vid köksbordet hur föräldradagarna ska tas ut.

Många "politiskt korrekta" har snöat in i feltänket att det är föräldraförsäkringen som är roten till allt ont inom jämställdhetsområdet. Med den synen idiotförklarar man alla kvinnor på ett bräde som gör egna val . Miljöpartiet m fl inom vänstersidan anser att kvinnor inte begriper sitt eget bästa. Därför ska och måste dessa partiers politiker in och rätta till.

Roten till det onda handlar om de arbetsgivare som inte ser på sina anställda med jämställda ögon. Den offentliga sektorns monopoltänk som låser in framförallt kvinnorna i ett system med endast en arbetsgivare att välja på. Det i sin tur innebär lägre löner generellt sett.

Att ta hand om sina barn, oavsett man eller kvinna, gör kanske den viktigaste arbetsinsatsen av alla. Om den synen fick råda och vara gällande skulle ingen ge sig på föräldraförsäkringen. Hur kan det bli så fel i tänket?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. ed

    Men Anders… Detta stämmer ju helt enkelt inte. Var får du dina siffror från. Du borde väl förresten vara glad, det beslutades väl om förlängd föräldraförsäkring. Strålande nyheter för den som vill att kvinnorna ska stanna i hemmet och ta hand om barnen.

    Kan du inte istället presentera kd:s politik för jämställdhet på din blog, så kan miljöpartisterna presentera sin politik på sina bloggar (om de har några?).

  2. Andreas

    Vem hävdar att föräldraförsäkringen är roten till allt ont inom jämställdhetsområdet? Det är klassisk halmdockeretorik, Anders. Det blir givetvis enklare att argumentera om man hittar på sina motståndares argument och sedan debatterar mot sina påhitt, men inte särskilt sakligt.

    Att du sedan endast pratar om kvinnor som gör egna val och inget om männen säger mer om din egen syn på jämställdhet än något annat.

    Den som vill få smak på KD:s jämställdhetspolitik kan med fördel läsa om vad de gjorde i Uppsala på 1 maj: http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/04/april-20-2010-vill-du-ga-pa.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.