S-attack mot stugorna…

runt Nydalasjön.

På kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott igår gick socialdemokraterna under ledning av Lennart Holmlund åter till attack mot de stugor som finns runt Nydalasjön.

En samrådshandling ska gå ut om hur vi ska hantera hela området runt Nydalasjön. I den handlingen ville man (s)tryka de delar som berör stugornas bevarande.

Alliansen samt miljöpartiet röstade ned s-förslaget som då inte fick gehör. Problemet är att socialdemokraterna kommer att göra allt för att till sist nå sitt mål, att riva de stugor som finns kvar. Frågan avgörs inte förrän kommunfullmäktige sagt sitt någon gång i höst.

Kanske parollen…upp till kamp mot….skulle kunna användas omvänt…alltså mot socialdemokraterna själva.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Maja

    Hur motiverar Holmlund att stugorna ska bort?
    Han brukar ju berömma sig själv med att lyssna på folket och i den här frågan är det nog bara vänsterfalangen som har något emot de enkla stugor som finns runt sjön.
    Det skulle förstöra hela miljön totalt om stugorna försvann.
    Jag har också funderat kring varför de av kommunen inköpta stugorna står och förfaller, kan det vara så att kommunen vill få en anledning till rivning.

  2. Johan Karlsson

    Låt stugorna stå kvar! Om man ser till alternativet med slybevuxna tomter tycker jag att stugorna är betydligt trevligare.

  3. Lennart Holmlund

    Här kan du se vad vi sa om stugorna. I handlingarna fanns förslag på en ny detaljplaneläggning för fritidshuset och det yrkade vi avslag på, vilket innebär att nuvarande plan gäller. Vi vill se att området ansvänds till fritid och rekreation
    så här var reservationen
    Vi resereverar oss mot den delen som handlar om att detaljplanelägga delar av Nydalaområdet som fritidshusområde i konsekvens av att vi även tagit bort planerna på bostadsområden nära sjön. Vi anser att i en växande kommun skall hela området vara avsatt som friluftsområde för fritid och rekreation. Vi vill inte bidra till att området privatiseras utan skall vara tillgängligt för alla. Kommunen ska inte tillhandahålla och hyra ut tomter för fritidshus i området utan på sikt förvärva befintliga fritidshus. Rivningen av befintliga hus kan dock anstå tills vidare i väntan på en plan för hur området skall se ut

  4. Maja

    Lennart!
    Det är ju bara en inlindad replik av vad Anders skriver.
    Du menar att de få stugor som finns runt sjön ska bort och det är bara en fråga om när.
    Förstår du inte att stugorna är en tillgång för friluftslivet. Det skulle inte vara ett dugg trevligt att röra sig i området utan stugorna då de upplevs som en trygghet eftersom de sköts och är bebodda på somrarna (förutom kommunens inköpta stugor som skämmer hela området)
    Jag tycker nog att det finns tillräckligt med plats för oss alla och närheten till vattnet finns överallt.
    Vill du förstöra en kulturskatt i ren tjurighet o illvilja?

  5. Maria

    När skall herr Holmlund inse vilket kulturhistoriskt intresse de få stugor som finns kvar runt sjön har. Lyft fram historien bakom dessa byggnader och se till att stugorna får den framträdande plats som de förtjänar. Kanske till och med någonting att visa upp som unikt när Umeå blir kulturhuvudstad.
    Lennart du tillhör minoriteten av Umeås innevånare som inte har förmågan att uppskatta denna idyll. Har bara hört av umebor, inflyttade och turister att det är en njutning att ströva runt sjön som har plats för både stugägare och andra. Det som stör är de stugor och ödetomter kommunen missköter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.