(S)tugrivningsplan för Nydala

Efter mitt förra blogginlägg har Lennart Holmlund kommenterat och lagt in det yrkande som socialdemokraterna lade vid gårdagens sammanträde.

Det bekräftar tydligt den plan man har med småstugorna runt Nydalasjön. Så länge detta schackrande från s pågår riskerar de av kommunen ägda stugorna sönderfalla.

Det behövs en fastlagd agenda för stugorna runt Nydalasjön för att kommunens tjänstemän ska våga hålla dem i gott skick. Nu blockeras det p g a Lennart Holmlunds beteende.

Än så länge finns en majoritet för bevarandet av stugorna, alliansen + mp. Frågan är hur vänsterpartiet ställer sig i kommunfullmäktige när frågan kommer upp där.

Här nedan återges s yrkande:

"Vi resereverar oss mot den delen som handlar om att detaljplanelägga delar av Nydalaområdet som fritidshusområde i konsekvens av att vi även tagit bort planerna på bostadsområden nära sjön. Vi anser att i en växande kommun skall hela området vara avsatt som friluftsområde för fritid och rekreation. Vi vill inte bidra till att området privatiseras utan skall vara tillgängligt för alla. Kommunen ska inte tillhandahålla och hyra ut tomter för fritidshus i området utan på sikt förvärva befintliga fritidshus. Rivningen av befintliga hus kan dock anstå tills vidare i väntan på en plan för hur området skall se ut".

Mer solklart än så här blir det knappast. Socialdemokraterna ska rensa bort stugorna om inte idag så i morgon. Bort ska dom.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.