Låt Victoria bestämma

Vilket tjafs det har blivit om på vilket sätt kronprinsessan Victoria vill genomföra vigselakten.

Hon vill att kungen ska föra henne till altaret och överlämna henne till Daniel Westling.

OCH????

Vad är problemet?

Jo nu anser en mängd förståsigpåare att hon inte ska bete sig på det sättet. Det skulle bryta mot den svenska traditionen och vara ett hot mot jämställdheten och kvinnans fria val.

Det är det dummaste jag hört på länge. Är det inte just kvinnans fria val som Victoria använder sig av? Hon vill göra på ett annat sätt än traditionen erbjuder och gör det med öppet sinne.

Dessa tyckare och förståsigpåare som missunnar Victoria sitt fria val brukar i andra fall vara lyriska över traditionsbrytare. Men när en kvinnas fria val inte passar detta gäng blir det ramaskri.

Vart är Sverige på väg?

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Katrin Lundgren

    Du gör det lite enkelt för dig Anders genom att säga att det är Victorias fria val. Jag tror du vet att så enkelt är det inte.
    Om kungen skulle överlämna Victoria till Daniel så blir det en stor symbolhandling, en uppvisning i ojämställdhet. Kungen lämnar över ansvaret till Daniel, till mannen i förhållandet. Det känns tämligen uråldrigt. De två som ska gifta sig står då inte på samma plan, är ojämställda. Och det är kanske inte det bästa utgångsläget inför ett liv tillsammans.

  2. Jonas

    Viktoria är inte omyndigförklarad. Hon blev myndig myndig när hon fyllde 18 år 1995.

    Det kanske är okänt för dig, men i Sverige så tar man över vuxenansvaret från föräldrarna och blir själv myndig och får fullt eget ansvar vid 18 års ålder…

    Det spelar ingen roll med vem man går, eller om man går framlänges eller baklänges i en kyrka. Kungen äger inte ansvaret och kan inte heller överlämna det oavsett hur många gånger han traskar med Viktoria i en kyrkgång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.