Grattis Sverige!

Idag är det en sån här grattisdag!

Först grattis till alla mammor på morsdag.

Sen grattis till Sverige, vi alla med andra ord.

Vi ligger i Europatopp vad gäller tillväxt. Vi ökade vår BNP med 3 % under första kvartalet i år jämfört med förra året. Med det resultatet ligger vi i europatopp. Vi har även de starkaste statsfinanserna i hela Europa.

Det är den inhemska privata konsumtionen som driver på tillväxten. Tack vare ökad köpkraft för hushållen hålls den inhemska efterfrågan uppe vilket i sin tur håller många sysselsatta i vårt land.

Klok politik av alliansregeringen har påtagligt påverkat sysselsättningen så att fallet inte blev än större när hela den svenska exportmarknaden gick i stå.

Än en gång grattis till oss alla men speciellt alla mammor.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Ja,”tillväxtökningen beror på den inhemska konsumtionsökningen”, vad beror denna på? Ökar inte det svenska folkets belåning mer och mer? är det inte oroväckande för dig, du är ju ändå civilekonom står det ju? När ska lånen betalas tillbaka? Är det inte oroande att de flesta hushåll inte kan slanta upp 20000:- direkt i kontanter?Hur klarar de då av en ev kraftig räntehöjning?

  2. Isak

    Klok politik som påtagligt påverkat sysselsättningen säger
    Sellström. Det är möjligt att det påverkat sysselsättningen
    i Kina, för här i Sverige så har arbetslösheten ökat och
    ungdomsarbetslösheten är rekordhög. Vi har dessutom fler än
    någonsin som går på socialbidrag. Vi har fler än någonsin
    hos kronofogden. Vi har 100.000 jobb som försvunnit. Och
    regeringen för ingen jobbskapande politik. Så Sellströms
    grattisar fastnar nog i halsen som grodor skulle jag tro.

  3. lf

    Vi skall gratta alla mammor idag det är dom väl värda.Men handen på hjärtat,alla mammor i Gazaremsan, du kan väl gratta dom till de förnödenheter som kommer de till del via den välgörenhet som kommer via skepp utifrån.Jag noterar att nästan inga politiker kommenterar denna behjärtansvärda insats.Ynkligt!

  4. TC

    ”Oss alla”, innebär det att även alla arbetslösa ska känna sig tacksamma?
    If: När det gäller Gaza så handlar det inte om att ge Gazaborna välbehövliga förnödenheter, utan det handlar enbart om att ännu en gång markera mot judarnas Israel. Det finns ett helt folk som tvingats bort från sitt hemland Västsahara av Marockanerna som ockuperar VästSahara, men eftersom Marockanerna inte är judar så är det ingen som bryr sig om att protestera mot deras ockupation, eller bryr sig om VästSaharas befolkning som tvingas leva i fattigdom i flyktingläger utanför sitt eget hemland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.