Guldkort i vården

Visst vore det bekvämt att få inneha ett guldkort i vården? Ett kort som innebär att jag snabbare kommer in när behoven står för dörren.

Kristdemokraterna tycker att detta borde ges till de äldre som av olika anledningar behöver göra många besök inom sjukvården. En lättare väg in utan att behöva stå i kö på akuten.

Jag tycker vi ska hitta vägar att lindra en del av det obehag det innebär att ofta vara tvungen att uppsöka sjukvården och speciellt när man är äldre och har krämpor av olika slag.

SAS använder sig av en "fast track" på flygplatserna för de som flyger väldigt mycket. Även sjukvården skulle kunna ha en sådan för våra äldre med stora behov.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Isak

    KD:s Maria Larsson tog upp den frågan om Guldkort eller
    som hon uttryckte det, egen ingång på vårdinrättningarna för dom multisjuka vid valet 2006. Man lovade även att
    sänka bensinskatten med 1 kr/l. Det är mycket luft i KD:s
    vallöften, och man kan inte lura väljarna hur många gånger
    som helst. Att väljarna har genomskådat lurendrejeriet
    kan ses i opinionsundersökningarna där KD parkerat under
    4%.

  2. Andreas Georgsson

    Bra att jämföra med att ta flyget, fast du gör en felaktig jämförelse. Förmodligen medveten sådan, äpplen och päron jämförelser funkar ju bra när man inte vill tydliggöra en sann bild av förslaget.

    Mer korrekt är att jämföra med de som har guldkort på flyget, de kan komma i sista minuten och är planet fullt så får någon som redan löst biljett kliva av planet och missar därmed sin flygresa.

    En bättre jämförlse du står i glasskön och ska köpa glass till dina två barn, när det precis är din tur tränger sig någon före och köper de sista glassarna.

    Vård ska ges efter behov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.