Ungdomar (s)ka kosta mer

Obegripligt förslag från de röd-gröna att arbetsgivarna, för ungdomar upp till 26 år, ska få fördubblad kostnad. De vill alltså höja arbetsgivaravgiften med 100 %. 100 %!!!

I Sverige styr man beteenden mycket via skatter och avgifter. Det vi inte anser vara bra beteende och ohälsosamt har vi höga skatter på och tvärtom.

Bensinskatten är oerhört hög, alkohoskatten likaså för att inte tala om skatten på tobak.

Är det någon som ser en koppling här eller?

Alliansens linje är ju att det ska vara billigare att anställa ungdomar upp till 26 år för att skapa incitament för arbetsgivarana att anställa unga. Det anser jag vara klok politik.

Umeå kommun t ex har därmed minskat sina kostnader med ca 25 miljoner.

Rödgröna vill beskatta ungdomar lika hårt som alkohol, snurrigt!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Vad menar du med att ungdommarna ska kosta mer? Ni i Alliansen vill ju ha lägre löner för de unga, kostar t ex en liter mjölk mindre för ungdommar än för vuxna?

    Sen,bensinskattn, du har i ditt ”försvarstal” sagt att Ni ville sänka bensinskatten för att priserna då var så höga men att de sedan de sjunkit inte var i behov att sänka den skatten. Jag har då frågat om denna skatt skulle styras av världsmarknadspriset på olja och hur ofta skulle då skatten ändras?Varför kan du,som skriver så många inlägg inte ens svara på frågor och påståenden som de som betalar era löner ställer? Oartigt är det

  2. Dr.

    Anders jag läste just en artikel som handlade om din partiledare och att han var den partiledare som var ”mest” förgiftad.

    Hans prov på kvicksilverhalten i kroppen var över gränsvärdet för att få neurologiska skador.

    Jag har alltid tyckt att han varit lite konstig i sina politiska åsikter, det kan ha sina förklaringar.

  3. Lars Gidlöf

    Varför kan Sverige inte ha statliga företag typ Vattenfall när Finland (Fortum) och Norge (Statkraft) kan ha detta? Är Ni politiker odugliga att driva företag?

    Varför skall vinstdrivande statsägda företag säljas ut? Är det bra om t ex Vattenfall säljs ut, blir elräkningen mindre då? Du tror inte de ev köparna ska göra vinst på investerat kapital?

    Och du vågar väl inte svara mig nu heller eftersom dina argument alltid har varit bristfälliga

  4. Valle

    Anders med tanke på det ”Dr.säger” skriver här nedanför undrar jag om du har kollat din kropps kvicksilvernivå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.