Holmlund formligen skottar pengar

Umeå kommuns tertialrapport spår ett överskott vid årets slut på 312 miljoner kronor.

Trots att Umeå har högre kostnader än snittet i landet på i stort sett alla verksamheter som kommunen bedriver får kommunen pengar över vid årets slut.

Kommunalskatten är även 2 kronor högre än med jämförbara kommuner i vår storlek.

S-kommunalrådet Lennart Holmlund har stora problem att förklara varför han brandskattar umeåborna. Just nu formligen skottar Holmlund skattepengar ut genom fönstret i en allt snabbar fart för att hålla undan.

Detta är inte rimligt längre.

Hur mycket längre ska umebornas tålamod hålla för ett socialdemokratiskt styre när deras ineffektivitet är så uppenbar?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. TC

    De höga skatterna lär behövas i Umeå, även om det just i år blivit överskott eftersom Umeå Energis kunder i praktiken påtvingats en dold skattehöjning genom att tvingas betala så högt elpris medan kommunen tar pengarna från Umeå Energi, plus att socialbidragen sänkts för något år sedan så att de inte längre får hjälpa att betala de faktiska hyreskostnaderna för det har införts en maxgräns som för exempelvis ensamstående är på absurdt låga 4500 kronor i månaden.
    Umeå bygger ständigt fler idrottsarenor än andra lika stora städer och saknar forskningsintensiva företag som erbjuder välavlönade jobb så det finns få välavlönade att beskatta, alla examinerade civilingenjörer tvingas ju lämna stan.

  2. Johan Karlsson

    Bra att någon vågar säga ifrån. Drar man sen in subventioner och bidrag till utvalda gruppers fritidsintressen, exempelvis hockey och opera, bör man kunna sänka skatten ytterliggare. Varför ska umeborna tvingas finansiera saker de inte vill ha via skattsedeln?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.