Rivningshot över Nydalastugorna

Rivningshotet över de karaktäristiska stugorna runt Nydala hänger tungt i luften. Socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet i byggandsnämnden anlägger nu en sista offensiv för att en gång för alla jämna dessa med marken.

I ett remissyttrande till översiktsplanen för Nydala ligger ett förslag om att planlägga området i syfte att bevara dessa stugor. Kommunfullmäktige beslutad för några år sedan att dessa stugor skulle bevaras mot socialdemokraternas vilja.

När då detta beslut ska verkställas genom fastställande av översiktsplanen gör nu s och v ett nytt försök att få bort stugorna. Vi kristdemokrater tillsammans med övriga alliansen och miljöpartiet, anser fortfarande att dessa stugor utgör ett viktigt inslag i miljön runt Nydalasjön.

Dags att blåsa till strid med andra ord…..

Reservationen allianseni lämnade i byggnadsnämnden kan läsas nedan: 

"Vi reserverar oss mot socialdemokraternas och vänsterpartiets beslut att planläggningen av de karakteristiska stugorna runt Nydalasjön skall utgå ur byggnadsnämndens remissyttrande över den fördjupade ÖPL för Nydala.
 
Syftet med att planlägga området är att bevara och bibehålla den genuina karaktär stugorna utgör runt Nydalasjön. Kommunfullmäktige har beslutat om ett bevarande av stugorna och en planläggning av området är helt i linje med detta beslut.
 
Om byggnadsnämndens beslut får gehör vid fastställande av ÖPL för Nydala blir konsekvensen att stugorna inom en snar framtid kommer att rivas. Socialdemokraterna har haft detta som mål under lång tid och detta beslut medför att deras linje nu växt sig starkare med stöd från vänsterpartiet".
Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Maggie

    det handlar inte om ngn jävla genuint karaktär som stugorna skulle utgöra. det där struntar ju allmänheten i. Vad det handlar om är att ni känner dem som äger stugorna!

  2. Marianne

    Miljön runt Nydalasjön är verkligen fin och borde bevaras och rustas upp, oavsett om man känner dem som bor i stugorna…??!

  3. Maja

    Hur många gånger kan man i politiken rösta om stugornas vara eller inte vara? Till de röda får sin vilja igenom?
    Stackars stugägare som lever i ovisshet.
    Förslaget på översiktsplan är genuint och proffsigt utfört av kunniga tjänstemän som i motsats till Åsa och Lennart har utbildning inom området, ska det vara så svårt att låta stugorna, som skapar den genuina miljön, stå kvar. Intressant att läsa reportaget i V-K där Åsa uttalar sig om vad stugägarna känner. Jag tycker att hon ska låta bli att tala om vad andra känner eller har hon storhetsvansinne?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.