Bärplockaravtal

I dagens VK kan du läsa om min syn på den kommersiella bärplockningen.

Syftet är att värna allemansrätten, markägaren och samtidigt skydda de som av olika anledningar hamnat i händerna på mindre seriösa utländska bemanningsföretag.

Egen plockning och egen plockning för försäljning av mindre mängder berörs naturligtvis inte av detta.

Inom en mängd andra områden sker redan idag aktiviteter i skog och mark utifrån avtal och överenskommelser med markägaren.

Allemansrätten är så viktig att vi måste se till att eventuella förslag inskränkningar i den motas i tid.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. hans

    Men bäste herr Sellström. Vad det handlar om då är om vi skall tillåta utländska bärplockare eller inte. I övrigt skall allemansrätten gälla, vilket innebär att man inte behöver fråga markägaren om lov. Jag tycker mej ana att det är markägaren som du ömmar för och då är du ute på en farlig väg när det gäller allemansrättens bevarande.

  2. hans

    Så här skriver du i din blogg:
    citat:”Inom en mängd andra områden sker redan idag aktiviteter i skog och mark utifrån avtal och överenskommelser med markägaren.” slut på citat.

    Vilka avtal är det som du efterlyser?

  3. Sven kaktus

    I regeringsformen omnänms i oklara ordalag om rätten till naturen. Citat ENVAR skall ha tillgång till naturen slut citat. Men… åtkomsten till naturen bygger på hänsyn till den som med lagfart som ägogrund ÄGER marken!!!! Men om ENVAR utövar sin åtkomst till naturen UTAN skada eller olägenhet för den som de fakto ÄGER marken med åtkomsthandlig och lagfart som ägogrund är det okej enl. regeringsformen. Begreppet allemansrätt återfinns inte som ägogrund eller åtkomstgrund till fast egendom som annan ÄGER med lagfart som ägogrund i svensk grundlagstiftning eller ”vanlig” lagstiftning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.