Rosa huset rivs

Då var det klart. Regeringsrätten har beslutat att inte ta upp den överklagan som Umeås byggnadsnämnd lämnade in angående rivningen av Rosa Huset.

Kristdemokraterna har varit tydlig med två saker i denna fråga:

1. Vackra fina hus ska bevaras om det är ekonomiskt försvarbart inklusive hjälp från länsstyrelen och andra.

2. Är inte punkt ett uppfylt kan inte byggnadsnämnden driva frågan in absurdum bara för att man av nostalgiska skäl anser att något är bevarandevärt.

Rätt ska vara rätt. Visst ska vi ta ansvar för Umeås historiska byggnader men det för aldrig ske utan ekonomiska rimliga kalkyler i botten. Det är ju alltid någon som ska betala.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Göran Öberg

    Kristdemokraterna i Umeå kan man lita på; partiet ställer sig alltid reflexmässigt på fastighetshajarnas och kulturmarodörerna sida. Som nu har varit fallet med Rosa huset där ni aktivt stött fastighetsägarens rivningsplaner av detta kulturhus från första stund. Ert agerande står givetvis helt i strid med partiprogrammets principiella formulering om att partiet vill att man skall ta tillvara det värdefulla kulturella arv som tidigare generationer har lämnat efter sig; men det verkar ni aldrig bekymra er om.

  2. GP

    Kontentan blir att om man bara missköter en k-märkt fastighet tillräckligt mycket så att det blir för dyrt att renovera, då är det fritt fram att riva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.