(V) vill bromsa staden mellan broarna

I dagens byggnadsnämnd behandlades frågan om att starta upp detaljplanearbetet för staden mellan broarna.

Balticgruppen har tidigare lämnat in en ansökan om att snarast påbörja processen i syfte att påbörja byggandet i god tid före kulturhuvudstadsåret 2014.

Det är oerhört beklagligt att vänsterpartiet i detta läge inte vill påbörja planprocessen. Motivet är att (v) vill ha klart med exakta innehållet innan de överhuvudtaget vill påbörja planarbetet. Innehållet ska naturligtvis spegla vänsterpartiets uppfattning i frågan innan de är med på vagnen.

Byggnadsnämnden har inget med det exakta innehållet att göra och ska inte heller lägga sig i detta. Därför är vänsterpartiets utspel i byggnadsnämnden rent barockt.

Bara att konstatera att vänsterpartiet i Umeå är emot att staden mellan broarna kommer fram innan 2014.

Visste väljarna detta när man röstade på vänsterpartiet i kommunvalet månntro?

3 kommentarer

  1. Wotan

    Är det inte ganska vettigt att bestämma VAD man ska använda bygget till innan man beslutar HUR det ska byggas? Annars känns det som att man stressar på för att få något på plats, och så står man med feldimensionerade och oanvändbara lokaler där 2014.

  2. werno

    Anders S. Jag tror att det är oklart för många vad en planprocess innehåller och innebär. Ge en kort summering av vad detaljplanearbetet inrymmer – bara Balticgruppens specifika projekt eller hela paketet Staden mellan broarna? Den bakgrunden bör finnas om man ska tycka något om vänsterpartiets utspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.