Röd-gröna sprickan total

Så var det dags att meddela media att samarbetet mellan de röd-gröna är över. Det höll fomellt i ca 6 månader, räknat från den tid som de röd-gröna lade fram ett gemensamt budgetförslag i våras. 

Vänsterpartiet hakas av helt och hållet. Gamla socialdemokrater hade svårt att i valrörelsen visualisera vänsterpartister sida vid sida med socialdemokrater i en regering. Mobiliseringen inom socialdemokraterna inför valet gick därmed mycket trögt.

Miljöpartiet vill och ser möjligheter att närma sig Alliansregeringen och göra upp i en del frågor. Denna chans vill dom nog inte missa.

Sverige har idag en tydlig regering bestående av 4 partier som gillar att samarbeta med varandra. Mot detta står idag 4 oppositionspartier utan fomellt samarbete.

Vi kommer nu att i riksdagen få se vitt spridda förslag från dessa 4 oppositionspartier. Det gör i sin tur att ansvarstagandet för helheten kommer att minska radikalt. De som kommer att bidra mest till detta är inte föga förvånande vänsterpartiet och sverigedemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.