Kriser är (oftast) bra på lång sikt

Just nu pågår ett rejält krisarbete inom socialdemokratin. Det handlar om deras politik men det handlar också om personer.

Kristdemokraterna genomgår också en kris i den bemärkelsen att vi inte kan göra ett förlustval till som senast. Vi behöver omarbeta vår politik och det arbetet pågår nu för fullt. Centern är inne i samma läge mig veterligen.

Kriser är på kort sikt väldigt jobbigt och tar mycket energi. Men arbetet behöver göras. När krisen leder till något konstruktivt har krisarbetet burit frukt. Även om besluten som måste fattas på kort sikt gör ont leder det oftast till något positivt längre fram.

Jag är övertygad om att socialdemokraterna kommer att rida ut denna storm och komma fram till en hel del slutsatser och samtidigt genomföra en hel del tuffa förändringar.

Jag tror dock inte att partiet kommer att vara ett stort parti framöver och då utifrån gamla socialdemokratiska mått mätt. Här kommer svårigheten för socialdemokratin. De har varit vana att alltid vara de som styr och ställer.

I en omvärld som snabbt förändras är det inte alltid enkelt att hänga med i svängarna. Å andra sidan….är snabba svängningar alltid positivt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.