Riksdagsröstningen och SD

En hel del kommentarer har strömmat in angående min blogg om hur de röd-gröna röstat med SD.

En del påstår att jag ljuger och andra utrycker en stilla förvåning över förfarandet som skett. Enligt mina partikollegor i utskottet skedde följande.

Man bör veta en del om hur processen i riksdagen går till innan ett beslut tas. När ett ärende hamnar i kammaren måste det finnas olika förslag att rösta på om det ska bli någon votering överhuvudtaget. Annars gäller utskottets förslag till beslut (nästan alltid lika med regeringens).

Alla förslag till beslut bereds i riksdagens utskott. Ett ärende bereds oftast i flera utskottssammanträden innan det slutjusteras och skickas till kammaren för beslut.

I tidgare fall, när den samlade oppositionen vunnit mot regeringen, har de röd-gröna haft ett motförslag till regeringens och SD ett annat. Det har voterats i riksdagen och SD har efter att förlorat matchen om sitt eget förslag anslutit sig till de röd-grönas.

I fallet med demensvården skrev vänstern och SD ihop sig om en gemensam reservation vid ett beredningstillfälle i utskottet och som s och mp anslöt sig till vid ett senare möte. I riksdagen fanns det därmed bara ett gemensamt motförslag till regeringens från de röd-gröna och SD tillsammans.

Först skriver vänstern och SD ihop sig om en gemensam reservation och sedan ansluter sig S och MP till denna. Om det inte kallas för att göra upp med SD så vet inte jag.

God Jul på er alla! 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Leif

    Som sagt, hur kan du som självgod kristen sitta där och klaga över ett förslag som faktiskt ger sjuka och svaga den vård dom förtjänar? Alliansens medarbetare börjar mer och mer äckla mig med människosyn.

  2. lf

    Det är svårt att önska dig god jul Sellström.Inte ett ord om det knivdåd som orsakat livshotande skador på en ledande politiker i Umeå.Vart finns ditt humankapital Sellström?

  3. lf

    Ja,du ondgör dig över att SD röstat med socialdemokraterna.
    Det ska bli intressant att höra dig då SD röstat med er.
    Sen kan du väl ha ryggraden att ta in min kritik att du inte kommenterat illdådet mot Bernt Andersson.

  4. Fia

    V och SD har INTE skrivit en gemensam reservation som du hävdar. Varför tar du inte bort ovanstående inlägg när det är felaktigt? Löjligt av dig att försöka påskina något som inte stämmer tycker jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.