Fas 3 är i ofas!

Arbetsmarknadsåtgärder är alltid under luppen i den offentliga debatten. Vad fungerar och vad fungerar inte? Regelverken som sätts upp är aldrig vattentäta utan människor riskerar at komma i kläm.

Vi som politiker har ett ansvar att så långt möjligt göra rätt saker vid rätt tidpunkt för att hjälpa så många som möjligt tillbaka till ett arbete. Vi har också ett ansvar för att minimera risken att någon kommer i kläm i de åtgärdssystem som beslutas. Syftet är att hjälpa varandra.

Har i en debattartikel i VF igår skrivit om kristdemokraternas syn på Fas 3. Här finns en del att göra och vi har en del förslag på området. Nu driver vi på i frågan.

Etiketter:

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    I debattartikeln tog du upp om ”obligatoriska A-kassan”. Ska den gälla för alla, storbolags direktörer med dessa styrelseledamöter och politiker. I som styrelseledamot får du arvoden så ock även en politiker i förtroenduppdrag. Ändå säger ni att det inte är ett jobb trots det är heltidsysselsättning i båda fallen, så kan dessa inte få akassa tack vare reglerna. Att säga att topparna inte har egen A-kassa så skapa då en själv med samma regler, det ska ju vara rättvisa helelr hur?
    Varför inte ta ett steg till att kunna få a-kassa. Ni är ju för familjeliv så borde det vara en merit att sköta om sin familj på heltid. Det är ju ett jobb såsom en förskola är.
    Nä olika variant på avdrag hit och dit såsom läxhjälp, kock, städ går bra. Här borde gått till dem som inte har ekonmiska resurserna kunna göra helt avdrag för bättre livkvalité och rikare liv än att i tankarna ända ha fokus på att hur du ska vända på slantarna. Annars höj lönerna för låginkomsttagare och ensamtående föräldrar samt ta bort bonusar och orimliga pensionavtal bland topparna. Där är som girigheten värst och fifflande mest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.