SD och S hade samtal

Idag skedde det som socialdemokraterna sa aldrig skulle ske.

Socialdemokraten Ylva Johansson bjöd in Sverigedemokraten Sven-Olof Sällström till sitt tjänsterum tillsammans med MP och V.

Du kan själv läsa hur det gick till här. Trots det förnekar Ylva Johansson det inträffade. Se här.

Flera allianspolitiker kan intyga att det stämmer.

I riksdagens kammare gäller följande efter valet.

Alliansen behöver aldrig SD.s stöd för att vinna omröstningarna. Om SD röstar på ett eget förslag eller lägger ned sina röster vinner alltid Alliansen.

S+V+MP behöver alltid SD för att överhuvudtaget vinna en votering.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Johnny

    Vad är detta för struntprat? Ni politiker vet att vända språket när ni behöver. Alliansen regerar i minoritet. Att du inte verkar förstå innebörden i ordet kan inte tyckas annat än beklämmande. Självklart är Alliansen beroende av stöd från andra partier utanför minoritetsstyret. Sluta vara oärlig och komma med påståenden som bygger på ytterst underligga scenarior där självklara faktum sopas under bordet. Ett fullständigt skamligt inlägg. Du saknar heder.

  2. mattias

    nu är du ju på babynivå Anders, du vet ju lika väl som resten av svenska folket att SD står närmare alliansen än de rödgröna, därför röstar de 9 gånger av 10 på era förslag….lämna sandlådan snälla du!

  3. JonasE

    Men snälla Krister Klermalm!!, dom 94% räknas inte!!, det måste du förstå!!, det är de 6% som är det viktiga för Alliansen, det är då man skriker högt och Renfeldt blir kolerisk…..de få 6% av gångerna som inte ens SD kunde ignorera dumheterna i Alliansens poltik ;);).
    De få gånger som vettigheten slår igenom, man kan ju bara hoppas att det kommer lite ”vettigheter” kring sjukförsäkringens haveri också!!.

  4. Tommy

    Krister! Nu är det väl en viss skillnad på att SD röstar med Alliansen oavsett om det krävs eller ej o att vara beroende av dem(SD) som S+V+MP är:

  5. Patrice

    Men! Detta är ju minst sagt besynnerligt… efter valet m.m… är du Anders fortfarande aktiv som låtsas-politiker?

    Renaste formen av absurditet!

  6. Krister Klermalm

    JonasE
    Nog märks det att de 94% inte räknas och de 6% görs sådan ståhej ifrån Alliansen som viktiga ;)) Att det skulle komam något ”vettigheter” kring sjukförsäkringens ifrån Alliansen, särskilt moderater håll är inte att räkna med.

    Tommy
    Det är ingen skillnad att SD röstar emellan Alliansen eller S+V och Mp. Båda sidor blir beroende av SD där dem har viktfördelningen på röstningsvågen oavsett om det krävs eller ej. Kom ihåg att Mp driver sin politik oavsett hur de andra partierna håller med eller ej, huvudsaken att det leder partiets politik framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.