Omänskligt förslag av SD

Idag släppte så Sverigedemokraterna sin skuggbudget med anledning av Alliansregeringens till riksdagen lagda vårproposition.

Sverigedemokraterna fortsätter på den inslagna linjen med omänskliga besparingar på människor i utsatta situationer. Att försöka vara alla goda gåvors givare och samtidigt finansiera det med att skära 20 miljarder på flykting- och biståndspolitik går inte ihop.

Följden av Sverigedemokraternas politik är familjesplittringar och onödigt lidande, både här i Sverige och i fattigare delar av världen.

Sverige ska vara ett öppet land. De kortsiktiga besparingar som Sverigedemokraterna gör inom asyl- och flyktingpolitiken får till följd att Sverige blir ett kallt och omänskligt samhälle och det får långsiktigt negativa konsekvenser, både mänskligt och ekonomiskt.

Rent samhällsekonomiskt är det också uppenbart att Sverige behöver fler människor som kommer hit och arbetar, inte färre. Sverigedemokraterna har helt missförstått FN:s mål om biståndets storlek. 0,7 procent är en rekommenderad miniminivå.

Sverige är idag ett föredöme när det gäller att ta ansvar för att bistå människor runtom i vår värld som lider av fattigdom. För Sverigedemokraterna verkar detta inte betyda någonting och det är förstås beklämmande även om det inte är förvånande.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    ”Sverigedemokraterna fortsätter på den inslagna linjen med omänskliga besparingar på människor i utsatta situationer”

    Frågan är, vad är skillnaden på svårt sjuka och invandrare. Det är ju samma sak. Du gör dig ju bara dum när du gråter om detta. Men invandrare är ju era möjlighet att sänka lönerna för vanliga personer så dom tycker ni ju om

  2. lf

    Håller med om att vi skall de som har det svårt så långt vi kan ute i världen.
    Vad som är svårt att förstå är att ni försämrar för de allra fattigaste,sjuka och arbetslösa i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.