Jo jag tackar ja!

För första gången i EU:s historia minskar nu den gemensamma budgeten.

Utgångsläget från kommissionen var en större EU-budget än tidigare. Detta påhejades av bl a de svenska socialdemokratiska EU-parlamentarikerna. De ville se mer pengar i budgeten trots att det också skulle ha ökat det svenska bidraget avsevärt.

Samtidigt har socialdemokraterna i Sverige anklagat regeringen för att vara dåliga förhandlare och inte kunnat leverera ett resultat med bibehållen rabatt. Tala om dubbla signaler från socialdemokraterna.

Nu vet vi resultatet. Sverige har starkt bidragit till en stramare EU-budget vilket också resulterat i en sänkt avgift för Sverige till EU. Mer fakta om detta kan du läsa på denna länk, SvD.

Ska bli intressant att se om den socialdemokratiska ledningen nu gratulerar regeringen till resultatet. Hittills har Magdalena Andersson (S) enbart gnällt över uppgörelsen. Ska också bli intressant att se om de socialdemokratiska EU-parlamentarikerna med Ferm i spetsen, nu kommer att anklaga Sverige för att ha förhandlat bort deras möjligheter att spendera mer pengar än tidigare.

Surt sa räven! 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.