Bygga själv?

Byggföretagen överklagar offentligt gjorda upphandlingar och försenar därmed starten av det som ska byggas. Det är ju ett faktum. Om något upphandlas för att starta en bestämd tidpunkt innebär ju en överklagan oftast försenad byggstart. Vad gör man då åt problemet?

Kommunalrådet i Umeå, Lennart Holmlunds svar på detta är: Sluta överklaga kommunens upphandlingar annars börjar vi bygga själva.

I första läget kan ett uttalande av detta slag kännas kraftfullt och lite av ”nu fick dom allt!”

Hmm, är det inte smartare och billigare att göra upphandlingsunderlagen så bra att de inte överklagas?

Det som också ryms i Holmlunds svar är faktiskt ett hot. Vi (Umeå Kommun) gör våra upphandlingar som vi vill, vi väljer sen ut den vi vill ska bygga och om inte det passar så blir det inga fler byggjobb för er i vår kommun.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Nisse

    Hej Anders!
    Offentliga byggprojekt blir många gånger betydligt dyrare än projekterat, inte minst för att överklagningar innebär fördyringar av det som planerats. Jag förstår därför att Lennart Holmlund går ut med stora släggan. Vem är det som tjänar på alla dessa överklagningar? Jo det är byggbranschen.

  2. Johan

    Håller helt med dig Anders. Men jag måste fråga er som är i opposition i Umeå. Varför utnyttjar ni inte den ström av ogenomtänkta uttalanden och allt oftare direkta lögner som Lennart sysslar med?

  3. Mange

    Hur ofta är det Lennart gör bra uttalanden, många gånger när han skriver eller säger något så är de ju inte ens genomtänkt och jag med många är så förvånad att sossarna inte kan få fram en annan kandidat i stället för han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.