Distriktsordförande

I lördags fick jag återigen förtroendet att vara distriktets ordförande under kommande år. Kristdemokraterna i Västerbotten hade sin årliga vårstämma som begav sig på Ersboda Folkets Hus i Umeå.

Ett ges ett förtroende att företräda andra och leda ett distrikt är få förunnat och gör en alltmer ödmjuk för varje år som går. Jag tackar mina partikamrater för detta och lovar göra vad jag kan för att leva upp till era förväntningar.

Kristdemokraterna har i länet en stark organisation med lokalavdelningar i alla kommuner. Det är faktiskt inte många partier som klarar detta. Det skapar stabilitet och styrka i det politiska arbetet. Med en stark ideologisk bas i botten och kloka personer att samarbeta med bådar det gott inför framtiden.

Nu ser vi valrörelsen närma sig och i takt med det ökar de politiska samtalen i omfattning och styrka. Allt är inte en fråga om pengar och ekonomi även om det är oerhört viktigt. Vad är livet utan alla de band vi knyter människor emellan och är beroende av? Familjen, vännerna, arbetet, föreningarna och andra sociala sammanhang. Det är kittet som håller ihop ett samhälle.

Samhället är större än staten. Låt oss aldrig glömma detta faktum.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.