Kulturen sveper över fullmäktige

Då har vi fått information om Umeå Kulturhuvudstadsår 2014. Ett digert program som hela tiden fylls på. Oavsett vad man tycker i sak om poängen med ett Kulturhuvudstadsår kommer man att påverkas av det i en eller annan form. Att smita undan och hålla för ögon och öron i tron att man därigenom slipper undan kommer att vara omöjligt.

Året närmar sig med stormsteg och Umeå kommer att vara i blickpunkten nationellt och internationellt. Gilla läget. Kulturen kommer att svepa in och svepas runt oss alla.

Jag tror detta kommer att bli bra. Inte allt kommer att gå till världshistorien. Inte allt kommer att bli lyckat. Men många aktiviteter kommer att hyllas och en del säkert få stort genomslag i media världen över. Framförallt namnet Umeå sätts på kartan ordentligt. Framförallt kommer det att samverkas utöver det vanliga. Framförallt för det med sig viktiga erfarenheter för Umeås framtid även efter 2014.

Ser fram emot Kulturhuvudstadsåret 2014!

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Jocke

    Håller fullständigt med om att kulturhuvudstadsåret är viktigt för att sätta Umeå på kartan, men nåt som gör mig fullständigt förbluffad är att inte Stig Larsson blivit involverad? Som förmodligen den störste kulturpersonlighet som Umeå nånsin producerat borde hans medverkan vara självskriven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.