Utanförskapets lägsta nivå

Att få grepp om helheter är alltid bra. Det ger en bredare bild av ett problem och förståelse för vad som händer. Att enbart fokusera på enskilda händelser är viktigt men kan också innebära at helheten går förlorad och felaktiga åtgärder sätts in.

Ser man på utanförskapets olika delar och lägger ihop det framstår det tydligt att vi sakta men säkert lyckats vända trenden. Det finns naturligtvis mycket att göra ännu det ska gudarna veta men bilden är tydlig. Det går åt rätt håll. Trots att vi befnner oss i en lågkonjuktur och där land efter land i Europa står i djupa bekymmer klarar vi i Sverige av att minska utanförskapet.

Vi kan fokusera på många problem i vårt land men glöm aldrig bort helhetsbilden. Uppgifterna finns på SCB men sammanställningen står Politikfakta för.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Jag blir allvarligt kränkt av ditt inlägg.
    Här sitter vi i ett Sverige där respekt, hänsyn och medmänsklighet numera inte finns. Arbetslösa får inga jobb och a-kassan är sänkt till nästan existensminimum, sjuka blir friska efter ett visst antal dagar och tvingas ut i arbete (men man är för sjuk för att kunna jobba) och hamnar i moment 22… ”enskilda fall” som ni kallar det. Som nu är uppe i rekordstora ”enskilda fall”. Fattiga får det sämre för varje dag som går och de har fått mindre och mindre hjälp. De rika har blivit rikare, fått större rättigheter och har helt enkelt ökat sin levnadsstandard på de fattiga och sjukas bekostnad.

    Jag blir så ledsen och kränkt när ni borgare inte inser detta.Hur ni kan blunda så kraftfullt för detta.

  2. stefan

    ”Politikfakta”!!?? Skämtar du?? Det får vara hur mycket SCB det vill, men den sajten har ungefär lika mycket kredibilitet som ”Avpixlat”!!
    Men trots det så visar exemplet på en sak, och det är att under Bildt-regeringen 1991-1994 drog siffrorna iväg till toppnoteringen 22,7%(!) från 14,8 1990. Sedan lyckades (S) vända trenden och andelen i ”utanförskap” (vilket korkat uttryck btw!) sjönk sakta men säkert. Att dessa siffror skulle ha varit annorlunda med en (S)-regering går därför inte att bevisa! Men som vanligt behöver ni inga bevis, eller någon egentlig sanning. Lite lagom kollad statistik räcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.