Tamara Spiric (V) ett arbetsmiljöhot?

Enligt dagens VK har en arbetsmiljöanmälan riktats mot Tamara Spiric (V), kommunalråd i Umeå. Den avser att Tamara Spiric utsatt flera chefer för kränkande behandling. Stadsdirektören i Umeå säger att detta är ett oacceptabelt beteende. Frågan kommer nu att utredas.

Vad ligger bakom och vilken sanning finns i detta? Ja det återstår att se. Vi vet dock att ett flertal kvinnor under Spiric ledarskap slutat sina politiska uppdrag eller som projektledaren för kvinnohistoriska museet gjorde, sa upp sig.

Oavsett vad som ligger i detta återstår att se. De politiska konsekvenserna blir dock större. Media kommer inte att kunna hålla tassarna från detta utan "Spiricaffären" kommer att sprida sig runt i landet. Det sätter Umeå i dålig dager oavsett.

Att Tamara Spiric tillika är jämställdhetsutskottets ordförande i Umeå gör ju inte rubriksättningen bättre.

Internt i kommunen kommer energi gå åt att hantera frågan istället för att energi läggs på att nå fram till en budget för 2014. Kopplingen till att budgeten inte kunde tas nu i juni utan skjutits upp blir förståelig i detta ljus. Tjänstemännens förslag till åtgärder har effektivt bromsats av S och V. Det innebär att S och V inte har några åtgärdsförslag i dagsläget och därmed ingen budget.

Lennart Holmlund (S) måste nu som kommunstyrelsens ordförande agera medlande part mellan å ena sidan högsta tjänstemannaledningen och å andra sidan sin samarbetspartner Tamara Spric (V). Hur länge håller detta? När går säkringen för Holmlund?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.